Vrijblijvend gesprek? Bel 06 127 97 369

Personal coaching

Personal coaching richt zich op het ontwikkelen van de competenties, de houding en de gedragscriteria die managers behoren te hebben om hun functie als leidinggevende uit te kunnen voeren. Deze functie-eisen worden vanuit de werkorganisatie bepaald. Met behulp van toetsingen, interne- of externe cursussen worden deze vaardigheden geclassificeerd en eventueel aangeleerd of bijgestuurd. Toch kunnen er blokkades optreden of blijven bepaalde criteria, ondanks inspanningen, knelpunten binnen het functioneren.

MFC werkt tijdens de personal coaching met een methode die veel verder gaat dan het ondersteunen van de verbetering van de gedragsvaardigheden en de competenties alleen. We gaan samen met de manager op zoek naar diens drijfveren, zijn waarden en overtuigingen. Als deze waarden en overtuigingen helder zijn, dan maken we een volgende, diepgaande stap naar het identiteitsniveau en de missiestatement.
Daar waar de coaching en de bijscholing in bedrijven veelal stopt krijgt de manager nu de gelegenheid om verder te zoeken naar de belemmeringen. De praktijk wijst uit dat na een persoonlijk coachingstraject de manager een scherper inzicht heeft in zijn vaardigheden, het surplus en eventuele ontwikkelpunten.

De coaching wordt gekoppeld aan concrete, reële vraagstukken vanuit de dagelijkse praktijk, waardoor het resultaat van het leerproces direct invloed heeft. Vanuit deze concreet omschreven voorbeeldsituaties wordt een snelle en slagvaardige vertaling gemaakt naar het gedrag, de vaardigheden, de waarden, de normen en de onderliggende overtuigingen van de leidinggevende.

De coaching wordt veelal op locatie gedaan, eventueel op een aparte locatie. Je krijgt opdrachten waarop je direct feedback ontvangt. Hierdoor ontwikkel je je van meet af aan in de door jezelf vastgestelde, gewenste richting. Ook voor beginnende managers en managers die van functie veranderen is het hierboven genoemde traject bijzonder geschikt.