Vrijblijvend gesprek? Bel 06 127 97 369

Executive coaching

Executive coaching is een tijdelijke ondersteuning die uw leiderschapskwaliteiten bevordert. Succesvol leiderschap vraagt om persoonlijk (innerlijk) leiderschap en levenskunst enerzijds, en een brede kennis omtrent succes- en faalfactoren van organisaties, ook in deze tijd. Kennis van het interne en externe systeem om zo te noemen, een allround 360 graden scope.

Executive coaching is er niet alleen om problemen op te lossen, maar bovenal om problemen vóór te zijn. De postmoderne executive is idealiter in staat vitaliteit en visie te faciliteren, hij of zij communiceert op transparante wijze en is resultaatgericht. Hij of zij is een leider met een hart. Een breed en tegelijk diepgaand pakket van eisen en verantwoordelijkheden dus.

Reflectie en zelfreflectie van de executive gaan vooraf aan de juiste beslissingen in de boardroom. Het gaat er in de executive coaching over wat er eigenlijk toe doet, over wat vergeten was en over de essenties die intern en extern gecommuniceerd moeten worden. de weg kennen is één ding, maar de weg bewandelen is een ander. Daar zit een leervraag achter, misschien zelfs een verlangen. En een goede executive coach weet; onder het verlangen zit een gemis, de kunst is om daar bij te komen.

Met behulp van diverse uitvraagmodellen en interventies gaat de executive coach op zoek naar de vraag achter de vraag, drijfveren, behoeftes en verlangens, het vizier scherp zetten noem ik dat. Vanuit het systeem kijken naar structuur, cultuur. Wat heeft de executive nodig om cultuur in beweging te zetten, om de medewerkers te laten doen wat ze moeten doen. Hoe borgt een executive deze veranderprocessen…

Allemaal thema’s welke bij executive coaching aan bod komen, indien gewenst, waarbij de coach gebruik maakt van de oplossingsgerichte en ontwikkelingsgerichte aanpak tijdens de coaching.