Vrijblijvend gesprek? Bel 06 127 97 369

Peter Gossen

Peter Gossen is geboren op 10 augustus 1961 in Den Haag. Sedert april 2006 is hij eigenaar, directeur van de MFC groep. Hij is zijn praktijk in de hulpverlening gestart vanuit de visie dat kortdurende ontwikkelingsgerichte, integratieve therapie voor veel klachten, traumata en levensvraagstukken zeer effectief is. Vanuit de visie heeft hij als missie dat deze vorm van behandeling voor een ieder snel te verkrijgen dient te zijn en financieel haalbaar. Zijn therapie vormen worden door veel verzekeraars vergoed. Tevens verzorgen hij en zijn team een gevarieerd aanbod van workshops en opleidingen.

Na de middelbare schooltijd heeft hij gewerkt bij de Koninklijke Marine. In bijna zeven jaar heeft hij veel gereisd. In deze tijd werd hij geraakt door de Keltische cultuur in diverse landen. Met name Engeland, Ierland en Schotland zijn de favoriete plekken. Hij is een fervent zoeker naar de verhalen en sites van de King Arthur Legende.

Na de marine jaren is hij in 1987 gaan werken in de retail wereld. Tijdens deze periode heeft hij de studie bedrijfskunde afgerond. Wat hem erg trok in het werken in de retail wereld was de dynamiek en snelheid van handelen en intensief begeleiden van mensen op het gebied van human resource management. Buiten de bedrijfskunde opleiding heeft hij een hogere management opleiding gevolgd en een training tot assessor. Vanaf 1996 is hij zich steeds meer gaan interesseren voor interne processen binnen ons als mens, wat houdt ons bezig, waarom doen we dingen, wat is ons inzicht, waar liggen onze waarden en normen. Vanuit deze interesse heeft hij de volgende studies gevolgd:
 

 

• Arbeids en organisatie psyc
• Bedrijfskunde
• NLP Practitioner
• NLP Master Practitioner
• NLP Therapeut
• Register mediator
• Integratieve Psycho Therapie
• Hypno/ Regressie Therapie
• Inner Child Therapie
• Master coach ontwikkeling gerichte coaching
• Trainer docent ontwikkeling gerichte coaching
• EMDR
• ACT


Zijn werkterreinen als integratief psychotherapeut liggen in de behandeling van PTSS – Trauma, Rouw en hechting en loyaliteitsconflicten binnen gezinssystemen. De behandeling strategieën berusten o.a. op de leer van NLP - RET – ACT – Jung en Nagy. Binnen de arena van hypno/ regrssie/ inner child therapie behandelt hij trauma – burn out, dwang en verslavingsproblematieken.

Als personal coach en begeleider bij veranderingsprocessen binnen organisaties werkt hij voornamelijk op basis van ontwikkelingsgericht coachen (Rudy Vandamme), de methodiek van Otto Scharmer (THEORIE U) 
Hij is een autoriteit in de wereld en methodieken van Stephen R. Covey, vanaf 1995 zijn voorbeeld op het gebied van gerichte zelf sturing pro activiteit en time management en de Theorie U van Otto Scharmer sedert 2011

Vanuit de theorie U heeft hij een eigen triadisch proces ontwikkeld voor teambuilding.

Zijn werkveld ervaring richt zich niet alleen binnen de retail, ook in het onderwijs heeft hij inmiddels een behoorlijke ervaring en reputatie opgebouwd. Hij is 5 jaar lid geweest van de Raad van Commissarissen van de WSKO (Westlandse Stichting voor Katholiek Onderwijs) en coach/ therapeut voor docenten van verschillende stichtingen in het voortgezet onderwijs. Verder verricht hij coaching bij de politie Haaglanden, CWI/UWV. 

Verder is hij werkzaam als docent/ coördinator trainersopleidingen en docent  kinder en jeugd therapeut voor BGL. 

Peter Gossen zijn persoonlijke motto is:
Wanneer je in je leven op een bepaald moment alleen de schaduw ziet dan sta je zelf voor de zon!

 


Peter Gossen


Zuidlarenstraat 57 (Dakota theater)
2545 VP Den Haag
info@mfc-groep.nl